Kvalitní konvička na šlehání mléka z nerez oceli 18/10.
Konvičky Motta jsou jedny z nejkvalitnějších na trhu.
Silnostěná nerez ocel 18/10 poskytuje delší dobu šlehání a specifický tvar těchto konviček usnadňuje šlehání mléka.
Jak správně našlehat mléko
Nejdříve si musíme uvědomit, jaký nápoj chci z našlehaného mléka připravovat a jaký má šálek nebo sklenice, do které následně budu našlehané mléko lít, objem.
Vždy je nutné vybrat konvičku podle toho, kolik mléka budu potřebovat.
V ideálním případě by Vám v konvičce nemělo zůstat žádné mléko.
Nápověda
Konvička 250ml - 1 Cappuccino
Konvička 350ml - 1 Caffe Latte Macchiato/Cappuccino nebo 2 cappuccina v menších šálcích
Konvička 500ml - 2 Cappuccina nebo 1 Caffe Latte
Konvička 750ml - 3 Cappuccina nebo 2 Latte Macchiato ( toto je maximální velikosti, kterou bychom doporučili používat.
Větší konvičky jsou maximálně na prasení mléka a výsledného produktu, i takové jsme bohužel v jednom velkém řetězci viděli.
Technika
Konvičku nalijeme do půlky plnotučným vychlazeným mlékem.
Trysku pustíme naprázdno, abychom se zbavili zkondenzované vody.
Konec trysky ponoříme pod hladinu 1-2cm.
Konvičku nakloníme cca o 30o a pustíme páru.
V konvičce by se měl vytvořit vír a s konvičkou jdeme pomalu dolů, aby nám pěna nabyla.
Šleháme tak dlouho, dokud konvičku udržíme v ruce, jakmile ji již neudržíme, vypínáme páru.
Sklepeme bubliny pokud nějaké jsou a mléko vymícháme krouživými pohyby na stole.
Pošlete provozovateli tohoto obchodu dotaz na následující zboží.
Pošlete odkaz na tuto stránku svému známému, kterého by tento produkt mohl zajímat.