Tento nadpis se může zdát trošku směšný, ale veřte, že je to důležité pro výsledný produkt.
1. Kávu v páce musíme pěchovat rovně !!! Pokud po upěchování je káva v páce nakřivo, extrakce neproběhne rovnoměrně a při špatném pěchování bude výsledek odlišný chuťově.
2. Kávu v páce pěchujeme silou cca 20 kg, osobně jsme to nikdy přesně neměřili, prostě to pořádně utampujeme, tak aby když páku s upěchovanou kávou otočíme vzhůru nohama, neměla by se káva vysypat, tento test ovšem doporučujeme pouze na dvoumiskách, u jednomisek je to trošku složitější z důvodu tvaru misky.
Když jsme narazili na problematiku misek, níže je zajímavé vidět obyčejnou misku a misku La Marzocco, miska La Marzocco umožňuje kávě to, aby byla všude stejná výška, takže klade odpor vodě všude stejně oproti klasické misce, tudíž extrakce z misky La Marzocco by měla být lepší, co se týče chuti tak cremy.