Jak správně našlehat mléko

Nejdříve si musíme uvědomit, jaký nápoj chci z našlehaného mléka připravovat a jaký má šálek nebo sklenice, do které následně budu našlehané mléko lít, objem.

Vždy je nutné vybrat konvičku podle toho, kolik mléka budu potřebovat.

V ideálním případě by Vám v konvičce nemělo zůstat žádné mléko.

Nápověda

Konvička 250ml - 1 Cappuccino

Konvička 350ml - 1 Caffe Latte Macchiato/Cappuccino nebo 2 cappuccina v menších šálcích

Konvička 500ml - 2 Cappuccina nebo 1 Caffe Latte

Konvička 750ml - 3 Cappuccina nebo 2 Latte Macchiato ( toto je maximální velikosti, kterou bychom doporučili používat.

Větší konvičky jsou maximálně na prasení mléka a výsledného produktu, i takové jsme bohužel v jednom velkém řetězci viděli.

Technika

Konvičku nalijeme do půlky plnotučným vychlazeným mlékem.

Trysku pustíme naprázdno, abychom se zbavili zkondenzované vody.

Konec trysky ponoříme pod hladinu 1-2cm.

Konvičku nakloníme cca o 30o a pustíme páru.

V konvičce by se měl vytvořit vír a s konvičkou jdeme pomalu dolů, aby nám pěna nabyla.

Šleháme tak dlouho, dokud konvičku udržíme v ruce, jakmile ji již neudržíme, vypínáme páru.

Sklepeme bubliny pokud nějaké jsou a mléko vymícháme krouživými pohyby na stole.